Mijn specialisatie is het werken met relaties, waarin de afspraken, om een relatie in stand te houden, zijn geschonden.

Veel voorkomende problemen in mijn praktijk

Vreemdgaan
Vreemdgaan betekent niet per definitie dat de liefde voor de partner over is. Vreemdgaan ontstaat door (tijdelijke) behoefte aan erkenning, begrip, liefde aanraking en genegenheid of soms gewoon lust. Lieg er niet over, maar praat erover.

Al maanden geen seks meer
Een van de eerste signalen dat de relatie verandert is dat de intimiteit afneemt. Gescheiden slapen komt vaker voor dan je denkt. Als het vertrouwen, de veiligheid en genegenheid terugkeert in de relatie is er weer ruimte voor liefdevolle aanraking en warmte. Liefde laat zich niet dwingen. Praat erover met de relatietherapeut.

Mijn man is geen prater
Niets is er zo moeilijk als gevoelens onder woorden brengen, zeker als je dit nooit geleerd hebt. Een overlevingsmodus is om in jezelf te keren. Dit is een verwerking, maar lost het probleem niet op. Veranderen kan. Het is te leren onder deskundige leiding van een onafhankelijke relatietherapeut.

Mijn vrouw wil altijd alles regelen
Verschillende snelheden van denken en handelen tussen de partners kan stress veroorzaken. Ongewenste acties kunnen een vervelende bijkomstigheid in de relatie opleveren. Begrip voor elkaar ontbreekt nogal eens. Laat het niet voortduren, maar maak het bespreekbaar.

De onderneming slokt al onze tijd op
Zelfstandig ondernemers zijn gewend om een flink aantal uren en dagen te werken . Alles voor de klanten. De partner wordt nogal eens vergeten of komt op de tweede plaats. Een juiste balans met aandacht voor elkaar schiet er weleens bij in. Herstel bewust de balans en ga in relatietherapie. Ontdek elkaar weer opnieuw samen met een relatietherapeut.

Nemen en geven
De bereidheid om aan issues te werken kost tijd en energie. Het is nemen en geven. Soms spannend en uitdagend. De intentie om elkaar de ruimte te geven creëert een vertrouwen. Vertrouwen is de basis voor een goede relatie. Laat je daarbij helpen. Bel of mail voor een afspraak.

Hoe kan ik goed communiceren?
Luisteren is niet hetzelfde als aanhoren. Aandachtig luisteren en nieuwsgierig zijn naar elkaars standpunten zonder dat je het met elkaar eens hoeft te zijn. Het zoeken naar je gelijk is een doodlopende weg en mond vaak uit in een ruzie. Bel of mail voor een afspraak.

Verliefd geworden op een ander
Verliefd worden op een ander is een natuurlijk verschijnsel. De manier hoe je daarmee omgaat vraagt een objectieve. Zoek samen naar deze zienswijze met een relatietherapeut. Wacht niet te lang en geef je partner (en kinderen) een eerlijke kans. Bel of mail.

 

Meer info over relatietherapie