Actie….

Start een leven van dagelijks complimenten geven in 2018. Een nieuw jaar met nieuwe kansen vol complimenten. Hoe mooi is dat? Complimenten geven en ontvangen is wat ik alle mensen wens voor 2018 en alle jaren die erop volgen. Voor mij is 2018 het complimenten startjaar. Starten is actie ondernemen. Vanaf vandaag laten weten wat jij bijzonder vindt aan de ander. Wat jij zo uitzonderlijk of lief vindt. Probeer het uit en ontdek zelf hoe mooi het is.  Complimenten geven en complimenten ontvangen is communiceren op een prettige manier.

Boost

Relaties krijgen een boost als binnen de relatie complimenten worden gegeven. Je laat zien dat je begaan en oprecht geinteresseerd bent in de ander. Dat je waardeert  wat er gebeurt. Het is een kleine moeite en het geeft een vliegwieleffect in de relatie.  Ik nodig iedereen uit om voor 2018 te starten met een extra voornemen, namelijk het bewust dagelijks geven van een compliment aan een medemens. Maak je relatie mooier met warme woorden en daden.

Aan wie?

Aan je naasten zoals je partner, vriend/vriendin, ouder, kind of collega. Je mag natuurlijk ook zomaar aan een onbekende op straat of in de winkel een compliment geven. Het kost je niks, geen enkele Euro, maar levert zoveel liefdevolle glimlachen op. Een glimlach geven is een lichamelijke uiting van een geluksmoment.  Jij maakt iemand gelukkig.  Je brengt anderen gratis geluk door ze complimentjes te geven. Vriendelijkheid kost geen geld.

Lachen is gezond.

Doe mee met de uitdaging om vanaf vandaag iedere dag iemand en complimentje te geven zodat door jou toedoen iemand stralend  met een glimlach rondloopt. Hou je van statistieken? Tel voor jezelf het aantal geluksmomenten die je gratis aan iemand gegeven per week op en kijk hoe vaak je iemand gelukkig hebt gemaakt. Tel ook het aantal keren dat je een glimlach hebt teruggekregen en je zult het effect merken. Geef je aan je partner complimenten  dan verandert jullie relatie in positieve zin zonder dat je daar veel voor hebt hoeven te doen.  Een glimlach in de relatie maakt humor los.

Stilzwijgend compliment

Vind je het moeilijk om een compliment uit te spreken, stuur dan dit berichtje als stilzwijgend compliment  naar iemand waarvan je weet dat die een compliment kan gebruiken. Degene die dit bericht ontvangt zal dan weten dat je hem of haar waardeert en een compliment gunt. Een liefdevol compliment zonder woorden. Je eerste complimentje is dan voor vandaag al verzonden. Kijk maar eens wat er gebeurd. Zo simpel, zo effectief en liefdevol. Start vandaag het leven van dagelijks complimenten geven. Geniet van het geluk dat jij als persoon brengt bij die ander. Eén dag vergeten complimenten te geven? Geef jezelf een compliment dat je dit is opgevallen en dat je het gaat veranderen. Kom onmiddellijk in actie en start opnieuw met complimenten geven.  Stap over de drempel en verbeter al je relaties.

Karakter

Ben je niet zo’n persoon die snel iemand een compliment geeft? Je vindt het moeilijk? Je denkt dat je niet serieus wordt genomen? Of krijg je zelf maar zelden een compliment en geef je er zelf daarom ook geen meer aan anderen? Ruzie maken gaat je beter af? Heb je het niet van thuis meegekregen of ben je het afgeleerd? Raar eigenlijk dat we elkaar niet wat vaker bevestigen met woorden of gebaren. Er wordt al teveel nadruk gelegd op “wat er niet goed gaat”. Terwijl er iedere dag zoveel mooie dingen om ons heen gebeuren die wel goed gaan en waar iemand tijd en energie aan besteed heeft. Zo iemand verdient een compliment.

Relatie verbeteren

Hoe fijn zou het zijn als je minimaal 1x per dag een welgemeend complimentje van iemand mag ontvangen?  Dit hoeven geen schokkend grote complimenten te zijn. Lieve kleine welgemeende complimentjes zijn vaak al voldoende om je relatie te verbeteren.

Meer dan zomaar een uitspraak

Een compliment dat getuigt van betrokkenheid en menselijkheid. Het is meer dan zomaar een uitspraak. Het ontlokt een glimlach die speciaal oprecht voor jou bedoeld is en eigenlijk zegt: “Bedankt”. Een geluksmomentje voor de ontvanger met  een bedankje als resultaat. Dus een bedankje voor  jou. Probeer het maar eens uit. Je geeft positiviteit en krijgt positiviteit terug. Wat je geeft krijg je terug. Eigenlijk creëren we daarmee onze eigen geluksmomentjes. En wie is daarmee gestart? Juist ja, jij zelf. Compliment voor jezelf. Ik geef je bij deze als relatietherapeut het compliment dat je de moeite hebt genomen dit positieve bericht te lezen,  over te nemen en uit te voeren.  Geef het door  in openheid en oprechtheid. Start vandaag nog een nieuw leven. Het leven van dagelijks complimenten geven.

Laat maar eens weten welke positieve resultaten je hebt ervaren en reageer op dit bericht.

 

 

2018: Start een leven van dagelijks complimenten geven
Getagd op:                                        

Eén gedachte over “2018: Start een leven van dagelijks complimenten geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *