Humor in de relatie

Humor in de relatie geeft bevrijding, Humor is een van de doeltreffendste middelen om het ijs te breken in een verstoorde relatie. Niet de humor op zich, maar de lach die ontstaat op ons gezicht brengt vrolijkheid. We openen ons gevoel tijdens het lachen. Het zorgt voor nieuwe onverwachte momenten. Op een natuurlijke manier kan de spanning van een relatie gehaald worden. Enkele seconden laat je je gedachten voor wat ze zijn en ga je mee met de spierspanning van een lach.

 

Lichamelijke gevolgen

Lachen kan niemand voor jou doen. Dat doe je zelf en het geeft onbewust een onafhankelijkheidsgevoel. Tegelijkertijd geeft het je lichaam de uitstraling van plezier. Een vorm van non verbale communicatie. Degene die je lachende gelaatsuitdrukking bekijkt voelt zelf automatisch een glimlach op zijn gezicht verschijnen. Gieren van het lachen, waarbij de tranen over je wangen rollen en je buikspieren zich aanspannen. Sommige mensen “stikken” bijna als zij een lachbui hebben. Schuddebuikend houden ze hun buikspieren vast alsof dit helpt om de lach in te houden en het lichaam onder controle te houden. Juist het niet mogen lachen of inhouden van de lach geeft vaak een proestend, gierend resultaat. Je ploft zowat uit elkaar. Zien en horen lachen doet lachen. Logisch, want je gebruikt bij het lachen andere spieren in je gezicht. Je mondhoeken gaan omhoog, je ademhaling verandert en je buikspieren spannen zich. Er gebeurt van alles in je lichaam. Je volgt je gevoel en vergeet even helemaal waarom je eigenlijk boos, chagrijnig of verdrietig was.

 

Lachen en seks

Humor in je relatie is van wezenlijk belang om je relatie goed te houden. Samen lachen geeft samen ontspanning en ruimte in je hoofd. Bulderen van het lachen is soms net als goede seks. Je ogen gaan fonkelen, je bloedsomloop stijgt. Je straalt. Je begint soms langzaam en het wordt steeds heftiger. Het gevoel lijkt nooit over te gaan. Lachen maakt de stof endorfine aan in je lichaam en dat geeft je een goed gevoel. Lachen is net als klaarkomen een vorm van ontlading van je lichaam. Soms heb je buikpijn van het lachen en kom je adem tekort. Lachen heeft een brede uitstraling naar je omgeving en geeft de mensen in je buurt ook een fijn gevoel. In de relatie geldt hetzelfde, indien je gelijktijdig samen flink spontaan lacht ontstaat er een gelukkig gevoel. Zeker als dit gelijktijdig plaatsvindt ontstaat er een saamhorigheidsgevoel. De humor van mannen is verschillend van die van vrouwen.

 

Humor in de reclame

Om het herkenbare geluksgevoel op te wekken maken reclamemakers veelvuldig gebruik van lachende mensen bij producten die aangeprezen moeten worden. Zien en horen lachen, doet lachen. Televisie maakt al jaren gebruik van lachmachines om de kijker het lachmoment te bezorgen en zodoende een geluksgevoel te creëren, met mogelijk hogere kijkcijfers als resultaat. Onbewust wordt er een beroep gedaan op ons gevoel. Het onbewuste gevoel dat we door kopen van het aangeprezen product of kijken naar het programma gelukkig worden.

 

Lachen is gezond

Lachen is gezond, maar een hele dag expressief lachen gaat niet lukken. Op enig moment stopt het lachen. Zo snel het lachen opkomt, zo snel verdwijnt het lachen weer. Je komt weer op adem en blijft met een heerlijk gevoel nog even nagenieten. Doordat je begint te redeneren en te denken zakt het hilarische gevoel langzaam weg totdat je aan het onverwachte moment terugdenkt. Je roept dan als het ware het gevoel even opnieuw op. Het heerlijke gevoel gaat op en neer. Zo gaat het ook in je relatie. Terugdenken aan die leuke momenten geeft een fijn gevoel. Humor in de relatie is net zo belangrijk als goede seks in je een relatie. Humor met seks of seks met humor is een combinatie die elkaar versterkt in het saamhorigheidsgevoel. Eenheid in de relatie. Oftewel door samen te lachen ontstaat een goed gevoel in het kwadraat. Hoe vaak lach jij samen met je partner als jullie samen zijn?

 

Relatie grap (Probeer dit thuis niet na te doen. Het kan je relatie schaden)

Na ruim drie jaar huwelijk wil Harrie voor de zoveelste keer iets weten over het verleden van zijn vrouw Isabelle.
Vertel me nou eens eerlijk met hoeveel hoeveel mannen je naar bed bent geweest?
Anna antwoordt:
“Ik wil het je wel vertellen maar dan moet je me beloven dat je niet boos zult worden.”
Harrie belooft dit. Waarop zij zegt:
”Goed……eens even tellen:
Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven……
Toen kwam jij……
Negen, tien, elf, twaalf, dertien ……….”

Humor in de relatie
Getagd op:                

3 gedachten over “Humor in de relatie

  • Heel.erg belangrijk dat je iemand laat lachen uit zichzelf komend..een spiegel voorhouden op een relativerende manier..je kunt ook enorm lachen om gebeurtenissen uit t verleden…mooie herinneringen…gekke keuzes…rare beslissingen…zelfs zaken die misgingen kun je ombuigen door er om te lachen…je haalt er dan de spanning af en de zwaarte van t probleem. Authentiek zijn hoort daar ook bij…want als je nep lacht hebben mensen je zo door. En als je t niet om te lachen vindt..dan zeg je dat toch gewoon..een lach bij iemand te weeg brengen vund ik een mooi doel..en dat brengt weer echt contact en liefde voor elkaar…dus mensen hou de humor erin…wat er ook gebeurt..

    1. Hoi Jose,
      Helemaal mee eens dat je de humor erin moet houden. Uiteraard zijn er heel veel verschillende situaties om over te lachen. In de lach zit ook variatie. Een “nep-lach” heeft namelijk een (beschermende) functie. Durf jezelf en die speciale lach te onderzoeken. Wat doet het met je? Waarom lach je? Wat had je verwacht en is er niet gekomen waardoor je zo moet lachen? Lach je spanning weg of is het pure ontspanning. Genoeg stof om over na te denken, zeker als er zoveel variaties zijn. Eén ding is zeker. Lachen is gezond en kan veel spanning wegnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *