Open, eerlijk en vertrouwd met elkaar praten om weer verbinding met elkaar te krijgen. Je hart openen om eerlijk je gevoelens kenbaar te maken brengt je tot bloei. Je straalt kleurrijk je energie uit. Deze energie geeft je bevrijding. Je gevoelens en gedachten eerlijk uitspreken wordt soms als lastig ervaren.  Jouw gevoel is wel jouw waarheid waar niet aan valt te tornen. Maar bedenk:
“Je hébt gevoelens, je bént je gevoelens niet.”

20141007_165001

Ieder mens is verschillend. Jouw waarheid bestaat in jouw gedachten. Gevoelens en daarmee gedachten komen vaak in grote delen met elkaar overeen. Als je het waagt om je gedachten en gevoelens uit te spreken groeit je moed.  Als je aarzelt om erover te praten groeit je vrees.  Bekijk daarom samen met mij je eigen gedachten en gevoelens binnen jullie relatie. Ik zal je daarin begeleiden en uitspraken spiegelen ter verduidelijking  zodat er begrip komt voor je belevingswereld. Zo krijg je  begrip en inzichten en ga je elkaar en elkaars behoeften beter begrijpen. Veelal wordt er gezwegen uit schaamtegevoel.  Schaamtegevoel leidt tot passiviteit. Het lost niets op. De bekende  emmer loopt vol.  Er over praten lucht wel op en geeft ruimte in je hoofd.  Elkaar beschuldigen of verwijten is de minst effectieve manier van communiceren. Dan groei je uit elkaar en begrijp je na verloop van tijd absoluut niet wat je partner bezielt.

Lampje

Het is daarom verstandiger om een klein lampje aan te steken dan te klagen dat het donker is.  Door met elkaar te praten onder begeleiding van een neutraal specialist die het proces bewaakt kun je tot oplossingen komen.

Bedenk

Bij vergeving keur je niet goed wat er is gebeurd, maar laat je de emoties die bij de gebeurtenis hoort los zodat je weer verder kunt. Wraak en vergelding leidt namelijk tot wrok gevoelens en creëert afstand.  Een relatie kan alleen standhouden als de partners elkaar voldoende loslaten en vrij laten. Dit loslaten en vrij laten kan beter als er vertrouwen naar elkaar is. En dat is te leren.

Bel voor een afspraak +31 (0)636164395 of klik hier.

Kom weer met elkaar in verbinding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *