Relatie op het werk
Een relatie op het werk met je aantrekkelijke collega moet kunnen? Het zal je maar gebeuren. Beiden al een relatie thuis en nu ook een relatie op het werk. Een relatie op het werk is een broeinest. Het speelt binnen grote en kleine organisaties. Bij een publiek bekend persoon wordt een relatie op het werk uitgebreid in de media besproken zodra die er lucht van krijgen. Denk aan Jack de Vries (CDA) toentertijd staatssecretaris van Defensie die een verhouding had met zijn persoonlijke adjudant. Een ander bekend voorval is die van de President van Amerika : Bill Clinton met zijn bekende uitspraak: “I did not have sexual relations with that woman”.

Zie

In de jetset duiken de roddelbladen bovenop relaties die ontstaan op het werk. Zij fotograferen en schrijven erover. De confrontatie met de leugen of de werkelijk kan hard zijn.

Aangetrokken tot een collega
Het kan ons allemaal overkomen dat we ons extra aangetrokken voelen tot een collega. Tenslotte brengen we een groot deel van de tijd intensief door met onze collega’s.
In zakelijke gesprekken gaat het soms kort over persoonlijke en huiselijke beslommeringen. Tijdens die korte gesprekken vinden we een luisterend oor. Met een knipoog, flirt, kwinkslag of sensuele uitdrukking laat je elkaar weten dat je wel meer voor elkaar voelt. Een plotselinge aanraking geeft meer dan alleen collegiale energie.
Soms is er sprake van een gezagsverhouding met die collega waardoor de relatie op het werk extra lastig is. Het spel zit op de wagen.

Hoe nu verder?
Een relatie op het werk lijkt superfijn, maar is ook doldriest verwarrend. Het maakt je gek. Je hoofd draait op volle toeren, de adrenaline giert door je lichaam. Je bent constant waakzaam om de verliefdheid af te schermen voor je collega’s. Er ontstaat angst dat het uitkomt op het werk en thuis. Het roept spanning op, maar deze spanning is ondergeschikt aan je gevoelens voor je collega. Ben je verplicht het te melden bij je baas? Er bestaat ook zoiets al recht op bescherming van privéleven. Het werk leidt er niet onder. Er lijkt niks aan de hand. We vinden elkaar aardig. Het voelt zo goed. Eindelijk een college die mij begrijpt en waardeert om wie ik ben en wat ik doe. Er is toch nog niks gebeurd? Ja, nee buiten die paar keer dan, waarbij we elkaar hartstochtelijk gekust hebben. Ondanks de afspraak dat we dit niet meer zouden doen vlamt het tussen ons telkens op bij iedere nieuwe gelegenheid. Misschien heb je wel een relatie met je baas en wordt alles nog wat complexer. Je schommelt tussen je verstand en je gevoel.

TIP: Een organisatie kan inderdaad actie ondernemen met ontslag als gevolg.
Als de wederzijdse liefde naar elkaar wordt uitgesproken is het hek van de dam en lijkt er geen houden meer aan. Je wilt meer en vaker bij elkaar zijn. Op een gegeven moment lijkt het alsof je beter kunt praten met je collega dan met je partner thuis. De vervreemding van je partner is gestart. De openheid maakt plaats voor geslotenheid en geheimen en misschien een leugen. Je partner lijkt een eerlijke kans op een goed gesprek te worden ontnomen. Een leugen snijdt in het vertrouwen van je relatie. Maar die verliefdheid op je collega stopt niet. Je komt elkaar telkens weer tegen.

Openheid van zaken geven?
Aantrekkingskracht wordt namelijk steeds heftiger als iets onbereikbaar lijkt.  Je hebt er al
eens aan mogen proeven, dus onbereikbaar lijkt het al helemaal niet meer.  Je hoofd tolt, loopt over en op enig moment moet er wat gebeuren. Maar wat? Ga ik het geheim houden?
Op enig moment werkt de geruchtenstroom op volle toeren, ontstaat er onrust op de afdeling en komt je relatie op het werk uit en vraagt je baas of je partner:
“Heb jij een relatie op het werk?”
Je directe collega’s praten over je, maar vaak niet mét je over hun vermoedens en opgevallen signalen. Praat je eigenlijk nog wel mét je partner?
Open kaart spelen en thuis vertellen dat je verliefd bent geworden en een relatie op het werk hebt gekregen is niet gemakkelijk. Het blijft altijd een eigen keuze.

Relatiecoach
Als je bovenstaande geschetste situatie herkent dan kan een relatiecoach helpen om je gevoelens en gedachten in goede banen te leiden. Door te luisteren naar jou en te praten met jou. Je kunt eventueel samen met je collega of je partner het gesprek aangaan. Je persoonlijk verhaal en verstrikking kun je in vertrouwen delen. Een relatiecoach kan objectief en onpartijdig luisteren zonder te veroordelen en je coachen in het aanbrengen van structuur.
Als vertrouwenspersoon en NLP-Relatiecoach herken ik deze verhalen en de vragen maar al te goed. Blijf er niet mee lopen tot er geen weg terug meer is. Houd verschillende opties open voordat je, in het ergste geval, je baan, bevriende collega en je partner verliest. Dan sta je er ineens alleen voor en ben je een ervaring rijker maar een illusie armer.

  • Praat en werk de situatie uit tot een bevredigende situatie.
  • Kom tot een duidelijk toekomstgerichte visie waarin je gelukkig bent en blijft.
  • Kijk met respect naar de organisatie en de mensen om je heen.
  • Hou zelf de regie in handen, overwin de drempel.
  • Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis intakegesprek.

Bespreek het met mij als vertrouwens- en Relatiecoach. Blijf er niet zelf mee ploeteren tot je vastloopt. Maak direct een afspraak om een vertrouwelijk gesprek te hebben. Samen komen we eruit.

Klik hier: Bel of mail.

 

Relatie op het werk met een collega moet kunnen?
Getagd op:                                    

2 gedachten over “Relatie op het werk met een collega moet kunnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *