Mijn specialisatie is het werken met relaties, waarin de afspraken, om een relatie in stand te houden, zijn geschonden.

Veel voorkomende problemen in mijn praktijk

Vreemdgaan
Vreemdgaan betekent niet per definitie dat de liefde voor de partner over is. Vreemdgaan ontstaat door (tijdelijke) behoefte aan erkenning, begrip, liefde,  aanraking en genegenheid of soms gewoon lust. Lieg er niet over, maar praat erover.

Al maanden geen seks meer
Een van de eerste signalen dat de relatie verandert is dat de intimiteit afneemt en er geen aandacht meer is voor elkaar. Gescheiden slapen komt vaker voor dan je denkt. Als het vertrouwen, de veiligheid en genegenheid terugkeert in de relatie is er weer ruimte voor huidcontact, liefdevolle aanraking en warmte. Liefde laat zich niet dwingen. Praat erover met de relatietherapeut.

Mijn man is geen prater
Niets is zo moeilijk als gevoelens onder woorden brengen, zeker als je dit nooit geleerd hebt. Een overlevingsmodus is ontwijken van de problemen en in jezelf te keren. Dit is een verwerking, maar lost het probleem niet op. Het probleem blijft in stand. Veranderen kan door het probleem bespreekbaar te maken. Het is te leren onder deskundige leiding van een onafhankelijke relatietherapeut.

Mijn vrouw wil altijd alles regelen
Verschillende snelheden van denken en handelen tussen de partners kan stress veroorzaken. Onverwachte acties kunnen een vervelende situatie opleveren. Begrip voor het gedrag van de ander ontbreekt nogal eens. Laat het niet voortduren, maar maak het bespreekbaar.

De onderneming slokt al onze tijd op
Zelfstandig ondernemers zijn gewend om een fors aantal uren en vele dagen te werken. Alles voor de klanten. De partner wordt nogal eens vergeten of komt op de tweede plaats. Een juiste balans met aandacht voor elkaar schiet er weleens bij in. Herstel bewust de balans en ga in relatietherapie. Ontdek elkaar weer opnieuw samen met een relatietherapeut.

Nemen en geven
De bereidheid om aan issues te werken kost tijd en energie. Het is nemen en geven. Soms spannend en uitdagend. Bewust gaan kiezen voor een ander gedrag is spannend. De intentie om elkaar ruimte te geven creëert vertrouwen. Vertrouwen is de basis voor een goede relatie. Laat je daarbij helpen. Bel of mail voor een afspraak.

Hoe goed kan ik communiceren?
Luisteren is niet hetzelfde als aanhoren. Aandachtig luisteren en nieuwsgierig zijn naar elkaars standpunten zonder dat je het met elkaar eens hoeft te zijn. Het zoeken naar jouw gelijk is een doodlopende weg en mond vaak uit in een ruzie. Bel of mail voor een afspraak.

Verliefd geworden op een ander.
Verliefd worden op een ander is een natuurlijk verschijnsel. De manier hoe je daarmee omgaat vraagt een objectieve kijk. Zoek samen met de relatietherapeut naar een acceptabele zienswijze. Wacht niet te lang en geef je partner (en kinderen) een eerlijke kans. Bel of mail.

Meer info over relatietherapie