Hoe lang duurt een traject?

Dit is afhankelijk van de problematiek, de openheid en bereid om naar elkaar te luisteren. Bij de start van het traject is het belangrijk de eerste sessies kort achter elkaar in te plannen om snel in een rustig vaarwater te komen.

 

Hoe gaat u te werk?

Na een gratis intakegesprek volgt een vrijblijvende beslissing of je verder wilt gaan met mij. Tijdens de gesprekken en toegepaste methodieken wordt de werkelijke oorzaak van de relatieverstoring duidelijk.

Vervolgens gaan we samen aan de slag met de verkregen inzichten van de relatieverstoring. Hieruit volgt een beslissing over een duurzame relatieverbeteringen.

 

Hoe snel kan ik een afspraak maken voor het gratis intake-gesprek?

Het intakegesprek wordt doorgaans binnen een week gemaakt. Het is een eerste aanzet en kennismaking met relatietherapie. Een hele stap om de eerste afspraak te maken, maar na dit gesprek overheerst er inzicht, opluchting en hoop op een nieuw start. Bel of mail.

 

Wij hebben al besloten uit elkaar te gaan, heeft relatietherapie dan nog zin?

Zelfs als je besluit om toch uit elkaar te gaan is het bezoek aan een relatiecoach verstandig. Je kunt dan een situatie creëren waarbij je het oneens bent met elkaar en toch samen zonder verwijten en een zoektocht wiens “schuld” de scheiding is “on speaking terms” blijven.

Elkaar met wederzijds respect los laten is een kunst die valt te leren. Zeker waar kinderen in de relatie zijn is het van groots belang hier zorgvuldig mee om te gaan. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar respect voor elkaars zienswijze is wel zo fijn.

Vraag jezelf vooral af: WAT is de prijs die ik betaal als ik zo door ga met mijn relatie en geen actie onderneem?

 

Wil ik nog wel energie in de relatie steken?

Waarom werken aan je relatie zou je denken? Houden jullie nog van elkaar? Wil je je relatie redden? Jazeker, anders was je nu niet op deze site. Een relatie gezond houden kost nu eenmaal energie. Iedere relatie heeft onderhoud en soms een reparatie nodig.

Een duurzaam gezonde relatie levert onbetaalbare energie en verbondenheid op. “Ik los het zelf wel op” en “Ik heb niemand nodig” is een veel gehoorde kreet. Doorbreek die gedachte en werk samen met mij aan je relatie. Ga in relatietherapie.

Hoe eerder je beslist om serieus aan je relatie te werken des sneller krijg je duidelijkheid waar je staat in je relatie en hoe je het beste verder kunt.

 

Kunnen gevoelens voor mijn partner nog terugkeren?

Veelal is het kwijtraken van liefdevolle gevoelens voor elkaar een communicatieprobleem. Geen, of weinig tijd hebben voor elkaar om écht lief te hebben of te praten. Aandacht voor het werk, de kinderen, computer, tv, huishouden, telefoon of hobby’s zorgen ervoor dat de balans weg is en de verbinding met de partner verloren raakt.

Waarmee ook de gevoelens voor elkaar niet meer gestimuleerd wordt. Maak dit bespreekbaar.