Verliefdheid is heerlijk. Het is een dolle zaligheid. Alles is leuk. Verliefd. Vlinders in je buik. Alle kleuren en geuren zijn fantastisch. Je bent elkaar. Alles bruist en stroomt. Verliefd zijn duurt helaas niet eeuwig. Op enig moment komt er een merkbare verandering. Het kan weerbarstig geworden zijn.verliefdheid

De verliefdheid was zo fijn en leek nooit over te gaan. Jij kon heel de wereld aan.  Je verlangt weer naar die tijd terug. Waar is die leuke dolle verliefdheid gebleven? Wat is er met je aan de hand?  Je suddert zo een tijdje door, maar echt lekker gaat het niet meer.  Langzaam maar zeker wordt de emotionele afstand groter. Je zoekt nog naar oorzaken en mogelijke oplossingen, praat eens met vrienden, of vriendinnen. Zij geven goedbedoelde adviezen.  Als die oplossingen dan niet verlopen zoals je had gehoopt, verval je vaak in verwijten. Je denkt veel na, praat erover maar luistert niet echt meer naar elkaar.

Oorzaken

Jouw standpunt lijkt het juiste voor jullie relatie.  Je praat er over maar komt er samen niet goed uit. Als oorzaak  worden vaak externe factoren aangewezen.  Dit kan van alles zijn zoals een burn-out, de komst van de kinderen, ontslag, uitgebleven kinderwens, carrière, financiële krapte, een  uitgekomen one night stand, het aangaan van een andere relatie, familie omstandigheden, de afnemende seksuele behoefte enz. Wat de redenen  ook zijn, de relatie wordt flink op de proef gesteld.

Hoe nu verder

In sommige relaties duurt deze verstoorde situatie jarenlang. Vaak houden partners nog van elkaar, maar zien ze geen geschikte weg om de relatie te herstellen of nieuw leven in te blazen. Pogingen om de relatie zelf te herstellen mislukken nogal eens ondanks goedbedoelde adviezen van familie of vrienden waar je je hart uitstort. Maar hoe dan nu verder? Een specialist in relaties kan helpen.

 

Maar…..het belangrijkste is:” Zouden jullie weer gelukkig willen zijn?

Durf dan eerlijk te zijn en investeer duurzaam in je relatie en in jezelf.  Maak een afspraak voor een gratis vrijblijvend Intakegesprek. Klik hier.

 

“Pierre Verbraak Relatie Praktijk”  Mob: +31(0)636164395

  • Veilig Vertrouwd Verbinden.
  • Samen Open Eerlijk Respectvol
Wat als de verliefdheid over gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *